bannernovecanto
Katrijn Friant
Katrijn Friant Katrijn Friant behaalde de diploma's piano en kamermuziek aan het Gentse conservatorium. In Genève studeerde ze liedbegeleiding bij Dalton Baldwin en Gérard Souzay. Zij was finaliste van de Gunther-wedstrijd en de Stephan De Jonge-wedstrijd, en laureaat van de Radio 3-prijs voor hedendaagse kamermuziek.

Ze gaf pianoconcerten in Europa, Rusland en Zuid-Amerika, maar haar grote liefde gaat uit naar vocale muziek. Al in haar studententijd ging ze aan de slag als koordirigent. Ze werkt als repetitor met zangers en begeleidde onder anderen Rolande Vander Paal, Françoise Vanhecke, Erika Pauwels, Jacqueline Van Quaillie...

Zij werkte als freelancer voor het NTG, Arca, de VRT, de Vlaamse Opera, het Symfonieorkest van Vlaanderen, Kameropera Transparant, de Operastudio... Zij is als docent vakdidactiek verbonden aan het Gentse conservatorium (HoGent) en geeft pianoles aan de stedelijke academie te Deinze.

Sinds 1991 tot 13 november 2011 dirigeerde Katrijn Friant het eigenzinnige koor Novecanto.

Zij dirigeerde het koor Novecanto nog op 22/10/2011 met de voorstelling "The Legend of the Smoke from Potato Fires" Bohuslav Martinu.
    novecanto - 9000 gent - 0476 34 90 30 - info@novecanto.be